Drejtori Jashari u takua me zëvendësministren e Punëve të Brendshme të Bullgarisë Ivelina Dundakova

20.02.2024


Vushtrri, 20 shkurt 2024 – Zëvendësministrja e Punëve të Brendshme në Republikën e Bullgarisë Ivelina Dundakova, sot vizitoi Akademinë e Kosovës për Siguri Publike (AKSP), ku u takua më zëvendësuesin e Drejtorit të Përgjithshëm të Akademisë, Kastriot Jashari. Delegacioni nga Ministria e Punëve të Brendshme të Bullgarisë gjatë vizitës në Akademi ishte i shoqëruar nga zëvendësministri i Punëve të Brendshme të Kosovës Bardhyl Dobra. 

 

Zëvendësuesi i Drejtorit të Përgjithshëm i Akademisë Kastriot Jashari  duke e falënderuar  delegacioni në fjalë për vizitën, e informoi  me zhvillimet e përgjithshme të  AKSP-së.

 

 Jashari përvec tjerash gjatë këtij takimi foli rreth bashkëpunimit ndërkombëtarë që ka Akademia. Drejtori Jashari shprehi nevojën për thellimin e bashkëpunimit me qëllim të ngritjes dhe avancimit të trajnimeve  në fushën e sigurisë publike për zbatuesit e ligjit.

 

Jashari tha se Akademia gëzon përkrahje të madhe nga organizatat ndërkombëtare  që i përkasin fushës së sigurisë publike.  Jashari tha se bashkëpunimi dhe shkëmbimi i përvojave më institucionet  e sigurisë publike nga Bullgaria është i mirëseardhur.

 

Zëvendësministri i Punëve të Brendshme në Kosovë Bardhyl Dobra, duke falënderuar zv/ministren Dundakova për vizitën u shpreh i gatshëm  për bashkëpunim më  Ministrinë e Punëve të Brendshme dhe Akademinë e Sigurisë Publike  sa u përket trajnimeve në fushën e sigurisë publike.


Zëvendësministrja e Punëve të Brendshme në Republikën e Bullgarisë Ivelina Dundakova, vlerësoj lartë   të arriturat në Akademi. Më këtë rast Dundakova  vlerësoi se nënshkrimi i marrëveshjes se  bashkëpunimit më Akademinë e Kosovës për Siguri Publike në fushën e trajnimeve për siguri publike dhe shkëmbimin e përvojave  mes institucioneve është shumë i rëndësishëm.