Drejtori Jashari nënshkroi marrëveshje mirëkuptimi më Agjencinë e Menaxhimit Emergjent

02.10.2023

Vushtrri, 02 tetor 2023 –  Zëvendësuesi i Drejtorit të Përgjithshëm të Akademisë së Kosovës për Siguri Publike (AKSP), Kastriot Jashari sot  nënshkroi marrëveshje mirëkuptimi më Agjencinë e Menaxhimit Emergjent, e nënshkruar nga zëvendësuesi i Drejtorit të Përgjithshëm Shefki Abdullahu. 


Marrëveshja ka për qëllim bashkëpunimin  afatgjatë ndërmjet dy institucioneve për të përkrahur objektivat e tyre strategjike në fushën e sigurisë publike. 

Me këtë marrëveshja ndër të tjerash rregullohen disa fusha kyçe të bashkëpunimit, si në vijim:  

 

Angazhimi i personelit trajnues të AME-së  dhe menaxhimi i tyre  nga Akademia e Kosovës për Siguri Publike , në ofrimin e trajnimeve dhe zhvillimin e kurrikulave në Akademinë, 

 

Bashkëpunimin në ngritjen e kapaciteteve të zyrtarëve të Institucioneve të Sigurisë Publike përmes trajnimeve.

 

Organizimin e aktiviteteve të përbashkëta në baza periodike etj.