Zëvendësministri Gashani vizitoi Akademinë e Kosovës për Siguri Publike

25.08.2023

 Vushtrri, 25 gusht 2023 - Zëvendësministri i Punëve të Brendshme  të Kosovës, Blerim Gashani, sot vizitoi Akademinë e Kosovës për Siguri Publike. Zv/ministri Gashani u takua më  zëvendësuesin e Drejtorit të Përgjithshëm të Akademisë, Kastriot Jashari. 


Qëllimi i vizitës  ishte për të biseduar rreth aktiviteteve  që janë duke u zhvilluar dhe atyre që  janë të planifikuara të zhvilohen në të ardhmen e afërt në Akademi. 


Më këtë rast zëvendësministri Gashani,  tha se Ministria e Punëve  të Brendshme  do ta mbështes Akademinë edhe më tutje  në ngritjen  e kapaciteteve të saj rreth trajnimeve në fushën e sigurisë publike. 


Gjatë vizitës, u vlerësua se Akademia ka një rol të rëndësishëm në vend, pasi që ofron trajnime për të gjithë zyrtarët e sigurisë publike.


Përveç kësaj, u vlerësua nevoja për trajnime të vazhdueshme dhe të specializuara për zyrtarët  e sigurisë, me qëllim që ata të jenë të gatshëm për të përballuar situata të ndryshme të rrezikut. 


Ndërsa zëvendësuesi i Akademisë së Kosovës për Siguri Publike, Kastriot Jashari, falënderoi zëvendësministrin Gashani  dhe Ministrinë e Punëve të Brendshme për mbështetjen që i ofron Akademisë.  


Zëvendësministri i Punëve të Brendshme, Blerim Gashani gjatë vizitës në Akademi ishte i shoqëruar  nga zyrtarja   kabinetit të ministrit   të Punëve të Brendshme Aulona Bytyqi. Në takim morën pjesë edhe drejtori  i Departamentit të Financave dhe Shërbimeve të Përgjithshme në Akademi, Rrahim Rexha dhe udhëheqësi i Divizionit për Marrëdhënie me Jashtë, Avni Istrefi.