Në Akademi përfundoi trajnimi “Përdorimi i mjeteve themelore për shuarjen e zjarrit”

03.05.2023

Vushtrri, 28 prill 2023 – Në Akademinë e Kosovës për Siguri Publike (AKSP), sot përfundoi trajnimi “Përdorimi i mjeteve themelore për shuarjen e zjarrit”. 

 

Trajnimi në të cilin pjesëmarrës ishin zyrtarë të Komunitetit Lokal për Siguri Publike është organizuar nga Agjencia e Menaxhimit Emergjent (AME) dhe e mbështetur nga Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE). 


Në ceremoninë e diplomimit morën pjesë ambasadori i OSBE –së në Kosovë, Michael Davenport, Zëvendësuesi i  Drejtorit të Përgjithshëm të Akademisë së Kosovës për Siguri Publike Kastriot Jashari,  Drejtori I Përgjithshëm i Agjencionit  të Menaxhimit Emergjent  Shefki Avdullahu dhe zyrtarë tjerë të institucioneve të sigurisë publike në vend. 

Pjesëmarrësit e trajnimit i  përshëndeti ambasadori i OSBE-së Michael Davenport.  Ai  shprehi gatishmërinë e tij që OSBE  edhe me tutje do të  përkrah  organizimin e trajnimeve të tilla dhe aktivitete tjera. 

Suksese në punën e tyre pjesëmarrësve në trajnim iu dëshiroj edhe Zëvendësuesi i  Drejtorit të Përgjithshëm të Akademisë Kastriot Jashari.

Trajnimi  “Përdorimi i mjeteve themelore për shuarjen e zjarrit” ka zgjatur tri ditë.