Një delegacion nga Universiteti Utah Valley i SHBA –ve vizitoi Akademinë

12.05.2022

Vushtrri, 11 maj 2022 –  Zëvendësuesi i Drejtorit të Përgjithshëm në Akademinë e Kosovës për Siguri Publike (AKSP) Kastriot Jashari, sot u takua më një grup studentësh  nga Universiteti Utah Valley i Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA) të cilët ishin të shoqëruar nga Chris Lindquist professor në këtë Universitet.

 

Në takim të pranishëm ishin edhe Dekani i Fakultetit të Sigurisë Publike Bejtush Gashi dhe menxhmenti i lartë i Akademisë. 

 

Qëllimi i vizitës së delegacionit në fjalë ishte që të informohen më për së afërmi me punën në Akademinë e Kosovës për Siguri Publike.

 

Zëvendësuesi i Drejtorit të Përgjithshëm në Akademi Kastriot Jashari fillimisht ju dëshiroj mirëseardhje delegacionit, ndërkohë që i informoi për zhvillimet në Akademinë e Kosovës për Siguri Publike.

 

Gjatë këtij takimi  Jashari  foli për trajnimet që mbahen në Akademi  ku marrin pjesë të gjithë zbatuesit e ligjit, për projektet që ka realizuar Akademia, projekt këto që kanë të bëjë më fushën e sigurisë publike. Po ashtu gjatë takimit temë diskutimi ishte edhe bashkëpunimin ndërkombëtar që ka Akademia më Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe më vende të ndryshme evropiane.  

 

Jashari duke i informuar delegacioni për projektet që ka për qëllim t'i realizoi në të ardhmen,  u shpreh i gatshëm që bashkëpunimi më Universiteti Utah Valley i Shteteve të Bashkuara të Amerikës të vazhdojë edhe më tutje.

 

“Në kuadër të bashkëpunimit ndërkombëtarë Akademia ka fituar përvoja të mira dhe si rezultat i këtij bashkëpunimi Akademia e Kosovës për Siguri Publike ka arritur të fitoj edhe akreditim ndërkombëtar, siç është ajo nga Asociacioni Ndërkombëtar i Drejtorëve të Standardeve dhe Trajnimit të Zbatimit të Ligjit (IADLEST) nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Bashkëpunim më institucionet e sigurisë së SHBA-ve ka qenë dhe është i mirëseardhur dhe i domosdoshëm për Akademinë”, u shpreh Jashari. 

 

Gjithashtu delegacionin nga  Universiteti i Utah Valley i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, i ka përshëndetur edhe Dekani i Fakultetit të Sigurisë Publike Bejtush Gashi.  Dekani Gashi e informoj delegacionin  rreth projekteve që synohet të arrihen në të ardhmen në Fakultetin e Sigurisë Publike, siç është hapja e programit master etj. 

 

Po ashtu edhe  dekani Gashi shprehu gatishmërinë  e tij për bashkëpunim edhe në të ardhmen në fushën arsimit për siguri publike.


Ndërsa, Chris Lindquist profesor në Universitetin  Utah Valley nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, duke vlerësuar lartë punën që është bërë deri me tani tha se Akademia ka shënuar progres në realizimin e projekteve të saj. 


Edhe delegacionin në fjalë  u shpreh i gatshëm për bashkëpunim më Akademinë edhe në të ardhmen.


Gjatë takimit interesimi i studentëve te Universitetit Utah Valley  ishte lidhur me trajnimet dhe zhvillimet tjera në Akademi.


Në fund delegacioni  të shoqëruar nga menaxhmenti i  lartë i Akademisë vizituan kampusin e Akademisë së Kosovës për Siguri Publike.