Shefi i misionit të OSBE-së diplomati Michael Davenport vizitoi Akademinë

16.06.2021

Vushtrri, 16 qershor 2021 – Drejtori i Përgjithshëm i Akademisë së Kosovës për Siguri Publike Arton Berisha, priti sot në takim shefin e  Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë më mision në Kosovë, diplomatin Michael Davenport.


Qëllimi i vizitës ishte që të njihet më për se afërmi më punën, misionin dhe  zhvillimet në Akademi.

 

Drejtori i Përgjithshëm i Akademisë Arton Berisha e njoftoi delegacionin e OSBE-së  për aktivitetet, trajnimet aktuale që janë duke u mbajtur në Akademi si dhe për ato që do të mbahen në të ardhmen e afër.


Duke e falënderuar ambasadorin Davenport për vizitën, drejtori Berisha  foli para delegacionit edhe për proceset që  ka kaluar  Akademia në realizimin e projekteve gjatë periudhës së pandemisë.


“Edhe pse ka qenë një situatë jo e mirë për shkak të COVID 19, Akademia ka realizuar po thuajse të gjitha projektet e saj, gjithmonë duke i respektuar masat e caktuar nga Instituti i Shëndetit Publik të Kosovës”, tha Berisha.Drejtori Berisha e  falënderoi ambasadorin dhe OSBE-në për ndihmën dhe mbështetjen që ja bënë Akademisë në vazhdimësi.

Berisha u shpreh i gatshëm që bashkëpunimi më OSBE-në të vazhdojë edhe me tutje.

“Akademia ka shënuar progres falë mbështetjes së partnerëve tanë ndërkombëtarë siç janë OSBE, ICITAP si dhe punës së palodhshme të stafit”, u shpreh Berisha

Ndërsa, shefi i misionit të OSBE-së në Kosovës Michael Davenport e falënderoi drejtorin Berisha për pritjen. 

Davenport e vlerësoi  lartë punën që është bërë deri me tani në Akademi.   


Ambasadori Davenport tha se bashkëpunimi mes OSBE-së dhe Akademisë ka qenë dhe do të vazhdojë edhe me tutje në fushën e sigurisë publike.

“Ju sugjerojmë që ju të vazhdoni edhe me tutje me punën e mirë që  e bëni. Marrëdhënia e OSBE-së më Akademinë ka qenë speciale në të kaluarën dhe do të vazhdojë edhe në të ardhmen”, tha Davenport.


Davenport vlerësoj se Akademia është një institucion shumë i rëndësishëm për Kosovën dhe për zyrtaret e sigurisë publike.

Gjatë vizitës në Akademi, ambasadori Davenport vizitoi edhe kadetët e gjeneratës së 56 të Policisë së Kosovës, ku më këtë rast kolonel Agron Rukiqi e njoftoi për mbarëvajtjen e trajnimit profesional “Polic i Ri”  të kësaj gjenerate.


Gjithashtu ambasadori e përgëzoj Akademinë dhe agjencionet e sigurisë publike për punën e përbashkët që  e bëjnë.

 Ndërkaq, Dekani i Fakultetit të Sigurisë Publike Bejtush Gashi  e njoftoi delegacionin e OSBE-së me proceset e fakultetit.


“Fakulteti i Sigurisë Publike u themelua me qëllim të avancimit të zyrtarëve të sigurisë publike dhe mund të themi se kemi arritur  ti përmbushim objektivat tona”, u shpreh Gashi duke thënë se fakulteti pretendohet që në të ardhmen të jetë i hapur edhe për studimet master.

Në takimin me ambasadorin Davenport morën pjesë edhe përfaqësuesit e agjencioneve të sigurisë publike në Akademi.

Shefi i ri i OSBE-së Michael Davenport  gjatë vizitës së tij në Akademi ishte i shoqëruar nga zëvendës drejtori i Departamentit për Rend dhe Siguri Publike në OSBE Zoran Mitrevski dhe Shpesa Muharremi zyrtare e lartë në OSBE.

 

Ndryshe delegacioni i OSBE-së  vizitoi kampusin e Akademisë ku u njoftua me gjitha kapacitet e infrastrukturës që ka Akademia