Në Akademi fillojë trajnimin gjenerata e 56 e kadetëve të Policisë së Kosovës

18.01.2021

Vushtrri, 18 janar 2021 -  Në Akademinë e Kosovës për Siguri Publike sot fillojë trajnimin programi profesional  “Polic i Ri”,  gjenerata e 56 e kadetëve të Policisë së Kosovës. 

 

Më rastin e fillimit të trajnimit bazikë, kadetët i  përshëndeti zëvendësuesi i Drejtorit të Përgjithshëm të Akademisë Rrahim Rexha. Rexha duke iu ofruar mbështetje të vazhdueshme të gjithë zyrtarëve të sigurisë publike që trajnohen në Akademi, i inkurajoj kadetët në rrugëtimin e tyre dhe ju dëshiroj suksese. 

 

Kadetët e rinj i përshëndeti  edhe drejtori i Drejtorisë për Trajnime Themelore të Policisë së Kosovës në Akademi Agron Rukiqi.  Duke iu dëshiruar suksese kadetëve,  Rukiqi para tyre foli edhe për masat mbrojtëse  kundër  Covid 19.

 

Numri i kadetëve të rinj të cilët do të trajnohen sipas plan programit të dizajnuar  në bazë të standardëve ndërkombëtare  për të drejtat e njeriut dhe sundim të ligjit është 207.


Ndryshe Akademia e Kosovës për Siguri Publike, sipas vendimit të Qeverisë së Kosovës  ka marrë të gjitha masat  për mbrojtje nga pandemia COVID-19,  që trajnimi të fillojë duke respektuar të gjitha rekomandimet e Institutit Kombëtarë të Shëndetit Publik.