OSBE dhuron donacion për AKSP

30.11.2012

Vushtrri,  29 nëntor 2012 – Ambasadori i Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE), me mision në Kosovë,  Jean Claude Schlumberger, sot vizitoi Akademinë e Kosovës për Siguri Publike (AKSP) ku u takua me Drejtorin e Përgjithshëm Ismail Smakiqi. Më këtë rast OSBE-ja dhuroi një sasi të pajisjeve për përkthim simulant donacion ky për AKSP-në.
Drejtor i Përgjithshëm Ismail Smakiqi  njoftoi ambasadorin Claude Schlumberger për aktivitetet dhe proceset nëpër të cilat po ecë Akademia. Ai po ashtu u njoftua edhe për projektin e binjakëzimit. Drejtori Smakiqi ka falënderuar OSBE-në për mbështetjen e dhënë Akademisë, ndërkohë që ka theksuar se përkrahja nga ky mision është shumë e nevojshme. “Duke i falënderuar për kontributin pres që ta kem edhe më tutje një bashkëpunim të ndërsjellët ashtu siç kemi pas deri më tani”, tha Smakiqi.
Nga ana tjerët, ambasadori i OSBE-së në Kosovë, Jean-Claude Schlumberger, tha se ky donacion është një vazhdimësi e ndihmës që ka dhënë misioni i OSBE-së për institucionet e Kosovës, veçanërisht për Akademinë.