Instruktori Cena shpallet nënkampion Evropian në Xhudo

12.10.2010

Vushtrri, 12 tetor 2010 –     Anton Cena rreshter në Policinë e Kosovës njëherit është edhe  Instruktor në Qendrën e Kosovës për Siguri Publike, Edukim dhe Zhvillim (QKSPEZH) pas shumë fitoreve në Xhudo ai u shpallë edhe nënkampion i Evropës në konkurrencën e veteranëve në kampionatin qe u mbajt në Poreç të Kroacisë më 7 deri me 10 tetor. Cena përveç punës qe e kryen në QKSPEZH si instruktor nuk i ndalë asnjëherë aktivitet sportive.Ai është edhe anëtar i klubit të Xhudos “Polici” të Prishtinës.Pasi që Republika e Kosoves ende nuk është e pranuar në Federatën Evropiane të Xhudos Cena në kampionatin evropian për Xhudo mori pjesë si përfaqësues i Shqipërisë dhe ishte i vetmi garues shqiptarë nga Kosova dhe Shqipëria.Cena me paraqitjen e tij shumë profesional dhe të shkëlqyer gjatë lojërave fitoj dy luftëra me “IPPON”. Anton Cena gjatë kësaj gare mposhti zviceranin Andre Sui Zingg dhe holandezin Harry MartensCena për të arritur në final luftojë deri në fund mirëpo u mposhtë nga rusi Nikolai Evgerov. Cena thotë se nuk do të ndalet me kaq ai shpreson që me shkathtësitë që ka dhe profesionalizmin e tij një ditë do të bëhet edhe kampion bote. Cena e cilësoi lartë pjesëmarrjen në këtë ngjarje sportive duke falënderuar Policinë e Kosovës dhe Qendrën e Kosovës për Siguri Publike, Edukim de Zhvillim që i mundësoi pjesëmarrjen në këtë Kampionat Evropian të Xhudos.