Në Akademi u mbajt mbledhja e radhës e bordit

15.05.2024

Vushtrri, 15 maj 2024 – Anëtarët e bordi të  Akademisë së  Kosovës për Siguri Publike (AKSP) sot mbajtën takimin e radhës ku u diskutuan disa pika që kanë të bëjnë më trajnimet dhe arsimimin në fushën e sigurisë publike.


Pas aprovimit të rendit të ditës dhe procesverbaleve të takimit të 41 të  Bordit të AKSP-së, zv/Drejtori i Përgjithshme i Akademisë,  Kastriot Jashari, i njoftoi anëtaret e bordit  për aktivitetet dhe veprimet e ndërmarra të AKSP-së  gjatë muajve të fundit. Jashari u shpreh i gatshme që në bashkëpunim më gjitha institucionet e sigurisë publike tu ofrohet kushte sa më të mira pjesëmarrësve në trajnime.


Gjatë takimit anëtaret e bordit janë njoftuar rreth procesit  aktual të akreditimit të Akademisë së Kosovës për Siguri Publike.


 Udhëheqës i Divizionit për Sigurim të Cilësisë, Emin Uka,  i njoftoi anëtarët e bordit për fazat e vlerësimit ndërkombëtarë nga Asociacionin Ndërkombëtar i Drejtorëve të Standardeve, Trajnimit dhe Zbatimit të Ligjit (IADLEST) të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.


Po ashtu anëtarët e bordit u njoftuan edhe për procesin e akreditimin vendor të Akademisë, që është i vetmi institucion në Kosovë për ofrimin e arsimit, aftësimit profesional më trajnime të validuara dhe akreditimin e Akademisë si institucion i Arsimit të lartë.


Në mbledhjen e sotme anëtarët e bordit u njoftuan nga dekani i Fakultetit të Sigurisë Publike Ferid Azemi për korrikulen e re të programit bachellor të Fakultetit të Sigurisë Publike.  Azemi tha ky program është program unik, i integruar për sigurinë publike.


Tutje në këtë takim u fol edhe për procesin e trajnimeve , sidomos në theks të veçantë për trajnime profesionale aktuale që janë duke u mbajtur në Akademi.


Në mbledhjen e sotme u zgjodh kryesuesi i ri i bordit Ismail Dibranin, i cili njëheri është drejtor i Përgjithshëm i SHKK-së.   
Në këtë takim morën pjesë  zëvendësuesi i Drejtorit të Përgjithshëm të Akademisë Kastriot Jashari, Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Kosovës Gazmend Hoxha, Drejtori i Përgjithshëm i Shërbimit Sprovues të Kosovës Arsim Tahiri, Drejtori i Përgjithshëm i Inspektoratit Policor të Kosovës Kushtrim Hodaj,  Drejtori i Përgjithshëm i Doganës se Kosovës Agron Llugaliu,  Drejtori i Përgjithshëm i  Shërbimit Korrektues të Kosovës  Ismail Dibrani,  zëvendësuesi i Drejtorit të Përgjithshëm në Agjencinë e Menaxhimit Emergjent Shefki Avdullahu, Dekani i Fakultetit të Sigurisë Ferid Azemi,  Drejtori i Departamentit për Rend dhe Siguri në OSBE me mision në Kosovë Edward Anderson si dhe zyrtarë të lartë nga institucionet  përkatëse.