Diplomoi gjenerata e 59-të e Policisë së Kosovës

19.04.2024

Vushtrri, 18 prill  2024 – Pas përfundimit  të trajnimit për zyrtarë policor,  të mbajtur në Akademinë e Kosovës për  Siguri Publike (AKSP), 445 kadetët të gjeneratës së 59-të  të Policisë së Kosovës sot bënë betimin e tyre për t’i shërbyer Republikës së Kosovës.


Gjatë  ceremonisë së  diplomimit  ku morën pjesë të gjithë krerët e shtetit, kadetët u betuan së do të  kujdesën për sigurinë dhe paqen e gjithë qytetarëve të vendit, pa dallim.


Presidentja e Republikës së Kosovës Vjosa Osmani, duke iu dëshiruar suksese në punë të sapo diplomuarve, tha se të kujdesesh për sigurinë e qytetarëve të vendit është sfidë dhe privilegj shumë i madh.

“Të jesh polic nuk është thjesht një profesion, është një mision e një kauzë për një mjedis ku të gjithë ndihen të sigurt e të lirë. Kjo punë kërkon guxim përballë vështirësive, dhembshuri e përkrahje në momente të caktuara dhe përkushtim të palëkundur ndaj betimit të cilin do ta bëni të gjithë sot”, tha presidentja Osmani.

 

Presidentja Osmani tha Kushtetuta e Republikës së Kosovës është udhërrëfyese  e punës së tyre.  “Do t’u bashkoheni radhëve të policisë për ta realizuar me vendosmëri përgjegjësinë për ruajtjen e rendit dhe sigurisë publike në tërë territorin e republikës sonë...”, tha presidentja Osmani.


Policëve të rinj iu uroj suksese në punë edhe kryeministri i Republikës së Kosovës Albin Kurti.


Kryeministri Kurti tha se vendit tonë do t’i shtohen edhe 445 policë të rinj të cilët do të shërbejnë  në gjithë territorin e Republikës së Kosovës.


“Të figura e policit janë të përbashkuara personifikimi i zbatimit të ligjit dhe i respektimit të rendit publik si dhe vet imazhi dhe autoriteti i shtetit dhe shoqërisë përkatëse”, tha kryeministri Kurti.


Gjatë fjalimit kryeministri Kurti u shpreh i lumtur që numri  I femrave që po inkuadrohen në Policinë e Kosovës është në rritje e sipër.

 “Kjo do të thotë se raporti gjinor i kësaj gjenerate është 1 me 4, apo çdo i pesti pjesëtar është police”, u shpreh kryeministri Kurti duke thënë se nga 445 policët që do të betohen sot, 345 janë djem dhe 100 vajza.

Ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla tha se kjo ditë është shumë  e rëndësishme për vendin dhe  Policinë e Kosovës.


“Ju do të jeni pjesë e një organizate të madhe, e ngritur mbi parimet e shërbimit të barabartë për të gjithë qytetarët tanë dhe garantimin e sundimit të rendit dhe ligjit në çdo cep të territorit të Republikës së Kosovës”, tha ministri Sveçla.


Ministri Sveçla tha se respektimi i Kushtetutës së Kosovës, mbrojta e sovranitetit dhe integritetit territorial të vendit janë parimet dhe vlerat e qarta të Policisë së Kosovës të cilat duhet t’i bartni në çdo ditë të punës suaj.


Kadetët të cilët që nga sot do t’i bashkohen Policisë së Kosovës i përshëndeti edhe Drejtorit i Përgjithshëm i Policisë Gazmend Hoxha, Drejtori Hoxha kërkoj nga ta që gjatë punës së tyre të respektojnë Kushtetutën e Kosovë, të kujdesën për rend dhe siguri për gjithë qytetarët e vendit tonë.