Drejtori Jashari u takua me një delegacion nga Byroja Ndërkombëtare e Narkotikëve dhe Zbatimit të Ligjit

12.04.2024

Vushtrri, 11 prill 2024 - Zëvendësuesi i Drejtorit të Përgjithshëm të Akademisë së Kosovës për Siguri Publike (AKSP) Kastriot Jashari, priti sot në takim Ellen Alegranti, zyrtare e Punëve te Jashtme për Kosovë dhe Shqipëri, nga Byroja Ndërkombëtare e Narkotikëve dhe Zbatimit të Ligjit (INL), departamenti i shtetit amerikan, Patrice Lindor këshilltari i  programit për Shërbimin Korrektues dhe Zbatimin e Ligjit si dhe Diellza Azemin, asistente administrative nga Byroja Ndërkombëtare e Narkotikëve dhe Zbatimit të Ligjit.

 

Qëllimi i vizitës ishte që të njihen më përse afërmi me rolin dhe përgjegjësit e Akademisë si institucion i trajnimit dhe arsimit të lartë për zbatuesit e ligjit në Republikën e Kosovës, për të arriturat dhe sfidat e Akademisë.


 
Zëvendësuesi i Drejtorit të Përgjithshëm të AKSP-së së Kastriot Jashari, gjatë fjalimit hyrës e njoftoi delegacion për punën, sfidat dhe të arriturat e  Akademisë, shprehu falënderimin e pa rezervë për mbështetjen e vazhdueshme të SHBA-së për Kosovën, e që përmes INL, ambasadës së SHBA-ve në Kosovë, ICITAP në vazhdimësi ka ofruar ndihmën dhe përkrahjen për Akademinë në ngritjen profesionale të pjesëtarëve të sigurisë publike, si dhe për gatishmërinë e tyre për t'i ofruar ndihmë Akademisë edhe në të ardhmen.

Pa kontributin e SHBA-ve, me theks të veçantë ICITAP-it, nuk do të ishte e mundur të mendohet zhvillimi i Akademisë deri në këtë stad, apo nivel të lartë të arritjes se standardeve ndërkombëtare.

Jashari siguroi të pranishmit se misioni dhe vizioni i Akademisë do të vazhdojë t'i ruaj standardet e larta të trajnimit dhe arsimit të lartë për të gjithë zyrtarët e sigurisë publike.
 
Gjatë kësaj vizite, delegacioni pati mundësinë të vizitoi edhe njërën prej klasave të Trajnimit Profesional për Zyrtar Korrektues të gjeneratës së 44-të si dhe kampusin e AKSP-së me objektet përcjellëse.