AKSP dhe FSK nënshkruajnë memorandum bashkëpunimi në fushën e sigurisë dhe mbrojtjes

22.02.2024Vushtrri, 22 shkurt 2024 - Zëvendësuesi i Drejtorit të Përgjithshëm të Akademisë së Kosovës për Siguri Publike (AKSP), Kastriot Jashari sot  nënshkroi memorandum bashkëpunimi me Ministrinë  e Mbrojtjes - Forcën e Sigurisë së Kosovës.


Memorandum Bashkëpunimi u nënshkrua nga zëvendësuesi i Drejtorit të Përgjithshëm të Akademisë, Kastriot Jashari dhe shefi i Sektorit të Operacioneve dhe Trajnimeve të Shtabit të Përgjithshëm të FSK-së, kolonel Astrit Haliti.


Qëllimi i këtij memorandum  bashkëpunimi është përcaktimi i bashkëpunimit reciprok në mes të Forcës së Sigurisë së Kosovës dhe Akademisë së Kosovës për Siguri Publike në ngritjen dhe zhvillimin e kapaciteteve të pjesëtarëve të sigurisë dhe mbrojtjes.  

Në marrëveshje thuhet se institucionet do të kenë bashkëpunim të  ndërsjellët në ngritjen e cilësisë dhe kapaciteteve profesionale, shkëmbimin e përvojave dhe njohurive të trajnimeve, hulumtimit dhe zhvillimit në fushën e sigurisë dhe mbrojtjes përmes shkëmbimit të personelit.


Një nder pikat e  memorandum bashkëpunimin është bashkëpunimi në organizimin e aktiviteteve të përbashkëta siç janë: seminaret, simpoziumet, konferencat, shkëmbimi i botimeve dhe materialeve të tjera të interesave të përbashkëta.


.