Anëtarët e bordit të Akademisë mbajtën takimin e radhës

23.11.2023

Vushtrri, 23 nëntor 2023 – Anëtaret e Bordit të Akademisë së Kosovës për Siguri Publike (AKSP) sot mbajtën mbledhjen e radhës ku temë diskutimi ishte rrjedha e trajnimeve si dhe procesin i ri-akreditimit të Akademisë si institucion ofrues i arsimit dhe aftësimit profesional.  

 

Pas aprovimit të procesverbalit të takimit të fundit të bordit, zëvendësuesi i drejtorit të Përgjithshëm të Akademisë Kastriot Jashari foli rreth aktiviteteve që janë zhvilluar kohëve të fundit në Akademi.

 

Duke përshëndetur anëtaret e bordit,  drejtori Jashari  tha se rrjedha e trajnimeve dhe zhvillimeve të aktiviteteve tjera është duke shkuar sipas planë programit të Akademisë. 

 

Temë diskutimi gjatë takimit ishte edhe nënshkrimi i marrëveshjeve të mirëkuptimit më institucionet e sigurisë publike në vend .

 

 Drejtori Jashari tha se Akademia e Kosovës për Siguri Publike është e gatshme  tu shërbej të gjitha agjencive të sigurisë publike duke iu ofruar trajnime dhe arsim të lartë. 

 

Gjatë takimit u shqyrtua edhe draft plani i trajnimeve për vitin 2024, planë ky që përfshin trajnime për të gjitha institucionet e sigurisë publike në vend, siç janë; Policia e Kosovës, Shërbimi Korrektues i Kosovës, Dogana e Kosovës, Shërbimi Sprovues i Kosovës Agjencia e Menaxhimit Emergjent dhe Inspektorati Policorë e Kosovës.

 

Po ashtu anëtaret e bordit u informuan edhe  rreth procesit të arsimit të lartë në Akademi. 

 

Në këtë takim morën pjesë  zëvendësuesi i Drejtorit të Përgjithshëm të Akademisë Kastriot Jashari, Kryeshefi Ekzekutiv i Inspektoratit Policor të Kosovës Kushtrim Hodaj njëheri edhe kryesues i Bordit të Akademisë, Drejtori i  Përgjithshëm i Shërbimit Korrektues të Kosovës  Ismail Dibrani, zëvendësuesi i Drejtorit të Përgjithshëm i Agjencisë për Menaxhimin Emergjent Shefki Avdullahu, Drejtori I Përgjithshëm i Shërbimit Korrektues të Kosovës Arsim Tahiri dhe Betim Llapashtica nga Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) më mision në Kosovë.