Përfaqësuesi i Ekipit Këshillues dhe Ndërlidhës i NATO-s Bolcar, vizitoi Akademinë

22.12.2022

Vushtrri, 21 dhjetor 2022 –  Akademinë e Kosovës për Siguri Publike (AKSP) sot e vizitoi përfaqësuesi i Ekipit Këshillues dhe Ndërlidhës i NATO-s  Joseph M. Bolcar këshilltar për menaxhimin e emergjencave, ku u taku me zëvendësuesin e Drejtorit të Përgjithshëm të Akademisë, Kastriot Jashari.Gjatë këtij takimi u diskutua rreth zhvillimeve të fundit në Akademi,  konkretisht për zbatimin e kurrikulës për trajnimet në fushën e emergjencave (zjarrfikëse) .Zëvendësuesi i Drejtorit të Përgjithshëm të Akademisë, Kastriot Jashari, e njoftoi Bolcar për të arriturat e përgjithshme, pwr shkollimin në Fakultetin e Sigurisë Publike, bashkëpunimin ndërkombëtar  si dhe për  bashkëpunimin me KFOR-in që ka Akademia.  


Duke folur për proceset e  rëndësishme  nëpër të cilat ka kaluar Akademia, Jashari tha ky institucion është në funksion të trajnimit dhe arsimimit të lartë për të gjithë zbatuesit e ligjit në institucionet e sigurisë.


Në fund zv/drejtori Jashari e falënderoi Bolcar për vizitën dhe për mundësinë e thëllimit të bashkëpunimit mes Ekipit Këshillues dhe Ndërlidhës të NATO-s  dhe Akademisë së Kosovës për Siguri Publike.

Gjatë vizitës së tij përfaqësuesi i Ekipit Këshillues dhe Ndërlidhës i NATO-s  Joseph M. Bolcar vizitoi kampusin e AKSP-së.