Në Akademi përfundoi trajnimi “Laboratorët Klandestinë”

23.09.2022

Vushtrri, 23 shtator 2022 – Në Akademinë e Kosovës për Siguri Publike (AKSP), sot  tridhjetë e pesë (35) zyrtarë të sigurisë publike  përfunduan  trajnimin “Laboratorët Klandestinë”. 

 

Pjesëmarrësit vlerësuan së ky trajnim do t’ju ndihmojë shumë  gjatë kryerjes të punës së tyre si zbatues të ligjit. 

Ky trajnim  i cili ka zgjatur dy javë është organizuar nga Programi i Ndihmës Ndërkombëtare për Trajnime në Hetimet Penale (ICITAP) nga Departamenti Amerikan i Drejtësisë, pranë Ambasadës së Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë.  Trajnimi është mbajtur nga ekspertet amerikan Drug Enforcment Administration (DEA). 

 

Në ceremoninë e diplomimit morën pjesë ushtruesi i detyrës së Drejtorit të Përgjithshëm të  Policisë së Kosovës Fehmi Hoti, zëvendësdrejtori i Përgjithshëm i Akademisë së Kosovës për Siguri Publike Kastriot Jashari, menaxherja e programit ICITAP në Kosovë Kimberly Riffe si dhe zyrtarë tjerë të fushës së sigurisë publike në vend. 

 

Në fund  ceremonisë  të gjitha ata që kanë ndjekur trajnimin u certifikuan.