DIPLOMOI GJENERATA E 39-të E POLICISË SË KOSOVËS

04.12.2009

Vushtrri, 04 Dhjetor 2009 - Pas një trajnimi të modifikuar 12 javor, në QKSPEZH diplomoi gjenerata e 39-të e  zyrtarëve të rinj të Policisë së Kosovës. Kjo gjeneratë numëron 70 pjesëtarë, të cilët u trajnuan me planprogramin e dizajnuar në bazë të standardeve ndërkombëtare për të drejtat e njeriut dhe sundim të ligjit.

Në ceremoni të diplomimit morën pjesë; zavendës Drejtori i DPPK-së Riza Shillova,Nënkolonel Driton Zabërgja, u.d Drejtor i Drejtorisë për Përkrahje Programore  Ali Bajgora,nga Shërbimi Korrektues i Kosovës,  Dogana e Kosovës, përfaqësues nga EULEX-i,  si dhe familjarë të të diplomuarëve.

Pjesmarrësit  në këtë ceremoni kanë vlerësuar lartë punën  e Policisë së Kosovës  duke i inkurajuar  ata  që  edhe në  të ardhmen të  shërbejnë në nivel të njejtë të bërë deri  tani.”.

Zavendës  drejtori i DPPK-së z. Shillova  vlerësoi se edukimi dhe zhvillimi luajnë rol të rëndësishëm në formimin e kuadrit profesional.
Gjithashtu ai kërkoi  përkushtimin maksimal nga kjo gjeneratë në zbatimin e ligjit të Kosovës.

U.d Drejtor i Departamentit për Përkrahje  Programore në QKSPEZH  z. Bajgora theksoi se dita e sotme po shënon edhe një sukses madhorë që po kurorëzohet si rezultat i angazhimit të Institucioneve të Republikës së Kosovës, në veçanti i Ministrisë së Punëve të Brendshme, Policisë së Kosovës, Qendrës së Kosovës për Siguri Publike, Edukim dhe Zhvillim  bashkërisht me Institucionet dhe Organizmat Ndërkombëtarë në sferën e sigurisë publike –Diplomimin e gjeneratës së 39-të të pjesëtarëve të Policisë së Kosovës.

Ndërsa, zëdhënësi i gjeneratës së 39- të policisë, Shemsi  Demolli, tha se “do të japim maksimumin në përkushtimin ton, që t’i mbrojmë të drejtat e qytetarëve, pa dallim etnie, race apo gjinie duke u bazuar dhe zbatuar me përpikshmëri ligjet e Republikës së Kosovës”.

Pas shpërndarjes së diplomave, kapitenët e klasëve dorëzuan flamujt të cilët simbolizonin të arriturat akademike, disiplinën si dhe arritjet në të gjitha lëmitë përgjatë 3 mujorit të  trajnimit. Këta flamuj iu dorëzun drejtorit të  Drejtoratit për Trajnime Mandatore, nënkolonel Driton Zabërgja.