Në Akademi përfundoi trajnimi “Shkolla e Stafit Policor dhe Komandës”

28.06.2019


Vushtrri, 28 qershor  2019 - 
Në Akademinë e Kosovës për Siguri Publike (AKSP),  dyzet e dy oficer dhe zyrtar të lart të agjencive të sigurisë publike të Kosovës  sot përfunduan  trajnimin  “Shkolla e Stafit Policor dhe Komandës”, i organizuar dhe mbajtura nga “Qendra për Siguri Publike të Universiteti Northwestern” të Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA).

 
Në ceremoninë e diplomimit morën pjesë  Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovës  Philip S. Kosnett,  Ministri i Punëve të Brendshme  Ekrem Mustafa, Drejtori i Përgjithshëm i Akademisë së Kosovës për Siguri Publike  Ismail Smakiqi,  Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Kosovës  Rashit Qalaj, Udhëheqësja e Programit të ICITAP-it për Kosovë  Kimberley Riffe ,  zyrtarë të lartë të  agjencioneve të sigurisë publike në Kosovë si  dhe përfaqësues të Universitetit “Northwestern”.

Në trajnimin “Shkolla për Stafin Policorë dhe Komandës”  i cili mbahet  për  herë të gjashtë, përveç dy udhëheqësve të lartë të Akademisë e kanë ndjekur edhe   zyrtarë nga Policia e Kosovës,  Inspektorati Policor, Shërbimit Korrektues të Kosovës, Agjencisë së Menaxhimit Emergjent,  zyrtarë  nga Forca e Sigurisë së Kosovës si dhe Dogana e Kosovës.


Të pranishmit  vlerësuan lartë mbajtjen e këtij trajnimi duke thënë se zyrtarët pjesëmarrës kanë pasur mundësi të përforcojnë njohurit e tyre  në fusha e sigurisë publike.

Ndryshe  gjatë këtij  trajnimi pjesëmarrësit kanë ndjekur  tetë modulet të cilat ndihmojnë  zyrtarët  në avancimin e punës së tyre dhe të organizatave të tyre; lidershipi, alokimi i burimeve, sjellja organizative, trafiku dhe etika, buxhetimi, vendimmarrja, menaxhimi i projektit etj.

Trajnimi i cili ka zgjatur dhjetë javë është organizuar nga ICITAP-i dhe Ambasada Amerikane në Kosovë, ndërsa ligjërues në këtë trajnim ishin profesor nga Universiteti Northwestern.
Në fund u shpërndan certifikata  për pjesëmarrësit e trajnimit,