Gjenerata e 55 e kadetëve të Policisë së Kosovës sot filloj trajnimin programi profesional

11.11.2019

Vushtrri, 11 nëntor 2019 – Në Akademinë e Kosovës për Siguri Publike, gjenerata e 55 e kadetëve të Policisë së Kosovës sot fillojë pjesën teorike të trajnimit Programit Profesional “Polic i Ri”. 


Kadetët e rinj i përshëndeti Drejtori i Përgjithshëm i Akademisë së Kosovës për Siguri Ismail Smakiqi. Më këtë rast Smakiqi iu dëshiroj suksese kadetëve dhe i inkurajoj ata që të japin maksimumin nga vetja e tyre që e gjithë trajnimin ta përfundojnë me sukses. 


Po ashtu kadetët i përshëndeti edhe drejtor i Drejtorisë për Trajnime Themelore të Policisë së Kosovës Agron Rukiqi.


Kadetët e rinj do të trajnohen sipas plan programit të dizajnuar  në bazë të standardëve ndërkombëtare  për të drejtat e njeriut dhe sundim të ligjit.

 

Trajnimi i cili do të zgjatë deri në gusht të vitit 2020 do ta vijojnë  446  kadet të Policisë së Kosovës.