Një delegacion i Departamentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës vizitoi Akademinë

20.03.2019

Vushtrri, 20 mars 2019 – Një delegacion i Departamentit të Shteteve të  Bashkuara të Amerikës i  udhëhequr  nga  Sarah Swatzburg  Koordinatore e Asistencës të Shteteve për Evropë, Euro Azi dhe Azi Qendrore, Departamenti i Shteteve të Bashkuara e shoqëruar nga Matthew Briggs Sektori Ekonomik,  Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Kosovë,  Drita Perezic këshilltare e lartë e ICITAP Programi Ekzekutiv i Menaxhmentit në Ministrinë e Punëve të Brendshme si dhe  Remzije Ibrahimi Koordinatore Kombëtare në ICITAP,  vizitoi sot Akademinë e Kosovës për  Siguri Publik (AKSP),  ku u prit nga Drejtori i Përgjithshëm i Akademisë Ismail Smakiqi dhe nga stafi menaxhues i Akademisë; Drejtorët e Departamenteve Rrahim Rexha, Kastriot Jashari dhe Shpend Shabani.

Drejtori  i Përgjithshëm i Akademisë  Ismail Smakiqi, e njoftoi delegacionin për zhvillimet në Akademi, historikun e saj dhe planet për të ardhmen.

Drejtori Smakiqi  duke e falënderuar delegacionin për  vizitën  e informoi edhe për  trajnimet aktuale që janë duke u mbajtur në Akademi si dhe për ato që do të mbahen në të ardhmen e afër.

Në theks të veçantë drejtori para delegacionit foli edhe për  procesin e akreditimit  të Akademisë nga autoriteti Kombëtarë i Kualifikimeve si dhe për  akreditimin  Ndërkombëtar  të Akademisë  që është bërë nga Asociacioni Ndërkombëtar i Drejtorëve të Standardeve dhe Trajnimit të Zbatimit të Ligjit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës (International Association of Directors of Law Enforcement Standardsand Training - IADLEST).

Më këtë rast drejtori Smakiqi falënderoi Shtetet e Bashkuara të Amerikës, konkretisht Ambasadën Amerikanë në Kosovë dhe ICITAPI-in për  kontributin dhe për donacionet që i kanë dhënë Akademisë .
 
Drejtori Smakiqi e njoftoi delegacionin edhe për trajnimet që realizohen nga ana e ICITAP-it siç është trajnimi “Shkolla e Stafit dhe Komandës Policore” , i cili mbahet çdo vit në Akademi. 

Ndërsa, delegacion i Departamentit të Shteteve të  Bashkuara të Amerikës  duke falënderuar drejtorin për pritje tha se ndjehen të lumtur për vizitën e saj në Akademi.

Sarah Swatzburg  Koordinatore e Asistencës të Shteteve për Evropë, Euro Azi dhe Azi Qendrore, Departamenti i Shteteve të Bashkuara u interesua për programet trajnuese dhe studimore të cilat zhvillohen në Akademi, marrëdhënieve ndër etnike gjatë procesit të trajnimeve si dhe u zhvillua një bashkëbisedim për të kuptuarit e Policisë në Bashkësi.

Delegacioni vizitoi Kampusin e Akademisë si dhe Poligonin e Simulimit me Armë të Zjarrit, i cili është donacion nga SHBA duke marr pjesë në trajnim të kadetëve të Policisë së Kosovës.