Një delegacion nga Universitetit Policor Gjerman vizitoi Akademinë

12.07.2017

Vushtrri, 11 korrik  2017 – Drejtori i Përgjithshëm i Akademisë së Kosovës për Siguri Publike  Ismail Smakiqi, priti sot në takim një delegacion nga  Universitetit Policor Gjerman  i kryesuar nga zëvendës presidenti i këtij universiteti  Matthias Zeiser,  udhëheqës i Departamentit për Bashkëpunim Ndërkombëtar Lars Wagner si dhe nga drejtori i Departamentit të Kriminalistikës Thomas Schulte.  Qëllimi i vizitës ishte  në kuadër të bashkëpunimit që Akademia ka me Universitetin  Policor Gjerman sa i përket hapjes së programit master.   Në këtë takim morën pjesë edhe Dekani i Fakultetit të Sigurisë Publike  Bejtush Gashi, Drejtori  i Departamentit për Burime Njerëzore në Policinë e Kosovës Agron Rukiqi si dhe menaxhmenti i lartë i Akademisë

Delegacioni gjerman gjatë kësaj vizite shprehen interesimin e tyre rreth Fakultetit të Sigurisë Publike konkretisht rreth mundësisë se krijimit të studimeve master si dhe rreth trajnimeve që zhvillohen në Akademi.
Gjatë  takimit u diskutua  për bashkëpunimin mes Fakultetit të Sigurisë Publike në fushat akademike,  për shkëmbimin e përvojave mes këtyre dy institucioneve.

Drejtori i Përgjithshëm i Akademisë së Kosovës për Siguri Publike  (AKSP) Ismail Smakiqi.  duke iu dëshiruar mirëseardhje delegacionit, vlerësoj  se kjo vizitë do të kontribuoj në forcimin e lidhjeve dhe realizimin e projekteve të përbashkëta ndërmjet Universitetit Policor Gjerman dhe Akademisë së Kosovës për Siguri Publike.

Gjatë takimit  Smakiqi i ka informuar delegacionin për  aktivitetet që zhvillohen në Akademi, si dhe për ecurinë e Projektit të Binjakëzimit.

Tutje  Smakiqi para delegacionit ka folur edhe rreth bashkëpunimit ndërkombëtarë që ka Akademia më akademitë policore evropiane si dhe për nënshkrimin e marrëveshjes së  punës më CEPOL-in.

Ndërsa  Matthias Zeiser  zëvendës President i Universitetit Policor Gjerman  duke falënderuar të pranishmit ai shprehu qëndrimin e bashkëpunimit me Akademinë e Kosovës për Siguri Publike  duke ofruar përkrahjen e pa rezervë në ndarjen e eksperiencave  në programin e studimeve master.  Gjithashtu ai theksoi se ndihet i lumtur  për këtë bashkëpunim që do ta kenë me AKSP-në në të ardhmen.

Para të pranishmëve  Zeiser bëri edhe një prezantim rreth funksionimit të Universitetit  Policor Gjerman si dhe rreth zhvillimit të politikave brenda këtij  institucioni arsimor.

Dekani i Fakultetit të Sigurisë publike Bejtush Gashi informoi delegacionin me programin e studimeve bachelor në Akademi  si dhe mënyrën e studimeve. Gjithashtu ai foli edhe për sfidat të cilat do ta presin në të ardhmen FSP.


Drejtori  i Departamentit për Burime Njerëzore në Policinë e Kosovës Agron Rukiqi tha se Policia e Kosovës ka bashkëpunim të mirë me Policinë e Gjermanisë, ndërkohë që shfaqi shpresën që ky bashkëpunim të thellohet edhe më shumë. 

“Për  neve është shembull i mirë që si model të merret një universitet policor gjerman i cili plotëson standardet evropiane për të cilët ne po mendojmë që në të ardhmen të jem pjesë e Bashkimit Evropian”, u shpreh Rukiqi.