Një delegacion nga shteti i Katarit vizitoi Akademinë

02.07.2019
Vushtrri, 02 korrik 2019 – Akademinë e Kosovës për Siguri Publik (AKSP) sot e vizitoi një delegacion nga Ministria e Brendshme e shtetit të Katarit, i udhëhequr nga  Kolonel Ali Hassan Al-Kubaisi, drejtor i Departamentit të Krimeve Ekonomike dhe Elektronik ku u takuan më Drejtorin e Përgjithshëm të Akademisë Ismail Smakiqi.

Delegacioni gjatë vizitës ishte i shoqëruar edhe nga zëvendësministri i Punëve të Brendshme Abduselami Shkodra si dhe Amir Ahmeti ushtrues detyre i ambasadorit të Kosovës në shtetin e Katarit.

Delegacioni nga Katari ishe i përbërë edhe nga kolonel Mohammed Ahin Ali -Ahin drejtor gjeneral i Mbrojtjes Civile, kapiten Issa Saleh Abdullah Al- Khualifi  drejtor gjeneral i Drejtorisë së Përgjithshme të Sigurisë Publike, toger Saud Mohammed Saud  Al -Dulaimi nga Instituti Policor për Trajnime dhe toger Khalid Mohammed Al-Sahl nga Departamenti për Bashkëpunim Ndërkombëtar.

Qëllimi i vizitës ishte që të njihen për së afërmi më punën fushë veprimtarinë e Akademisë së Kosovës për Siguri Publike.

Gjatë takimi mes të dyja palëve u bisedua rreth gjetjes së mënyrë së bashkëpunimit  në fushën e sigurisë mes Akademisë së Kosovës dhe Akademisë së Sigurisë Publike të Katarit.

Më ketë rast zëvendësministri i Punëve të Brendshme Abduselami Shkodra, e falënderoi drejtorin Smakiqi për pritje, ndërkohë që e përgëzojë për punën e bërë në Akademi.

“Drejtori Smakiqi është meritor për zhvillimin e Akademisë, zhvillimin e kuadrove këtu, por është meritor edhe për krijimin e bashkëpunimit më partnerët ndërkombëtarë”, tha  Shkodra i cili më këtë rast u shpreh i gatshme për Bashkëpunim me shtetin e Katarit.


Ndërsa, Drejtori i Përgjithshëm i Akademisë Ismail Smakiqi e njoftoj delegacionin për të arriturat e saj, për sfida si dhe për zhvillimin e trajnimeve që bëhen në AKSP. 

Drejtori Smakiqi e njoftoi delegacionin për zhvillimet dhe për proceset e  rëndësishme të Akademisë, për funksionimin e Fakultetit të Sigurisë, për dy projektet e binjakëzimit të cilat tashmë kanë përfunduar më sukses.

Po ashtu në kuadër të kësaj vizite delegacioni u njoftua edhe për bashkëpunimin e vazhdueshëm që ka Akademia më akademitë policore evropiane dhe më gjerë.


Duke e njoftuar delegacionin për bashkëpunimin ndërkombëtarë që ka Akademia, drejtori Smakiqi u shpreh i gatshëm për bashkëpunim me shtetin e Katarit, konkretisht me Akademinë e Sigurisë Publike atje. Siç tha ai bashkëpunimi mund të jetë në shkëmbimin e  përvojave mes dy akademive në fushën e sigurisë për zyrtarët e agjencioneve të sigurisë publike. 

“Një bashkëpunim i tillë është i mirëseardhur”, u shpreh Smakiqi.

Kurse delegacioni nga Katari shfaqen interesimin e tyre rreth procesit të regrutimit të zyrtarëve të sigurisë publike në Kosovë si dhe rreth zhvillimit të trajnimeve në Akademi. Edhe delegacioni në fjalë shfaqen interesimin e tyre për bashkëpunim.

“Ky është vetëm fillimi i bashkëpunimit dhe  ndërtimit të urave bashkëpunuese. Ne jemi të gatshëm të bashkëpunojmë më ju në shkëmbimin e përvojave në fushën e sigurisë”, tha Kolonel Ali Hassan Al-Kubaisi, drejtor i Departamentit të Krimeve Ekonomike dhe Elektronik.

Në fund delegacioni bëni një vizitë nëpër ambientin e Akademisë.