Udhëheqësit e Departamenteve të Zbatimit të Ligjit të OSBE-së nga Vjena dhe vendet e rajonit vizituan Akademinë

19.04.2018

Vushtrri, 19 prill 2018 - Një delegacion i përbërë nga udhëheqësit e  Departamenteve të Zbatimit të Ligjit të Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë  nga Vjena dhe nga vendet e rajonit siç  janë Mali i Zi, Maqedonia, Shqipëria dhe Serbia sot vizitoi Akademinë e Kosovës për Siguri Publike (AKSP), ku u priten nga Drejtori i Përgjithshëm  Ismail Smakiqi.  Qëllimi i vizitës ishte që të njihen më për se afërmi më punën, zhvillimet në Akademi.

Drejtori i Përgjithshëm i Akademisë Ismail Smakiqi duke i dëshiruar  mirëseardhje delegacionit i informoi me zhvillimet e Akademisë dhe historikun e saj.


Drejtorit Smakiqi tha se Akademia do të jetë gjithmonë falënderues ndaj të gjithë atyre që e kanë mbështetur dhe e mbështesin Akademinë në zhvillimin e saj.

“Gjithmonë  falënderues ndaj OSBE-së dhe ICITAP-it. Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë  është pjesë e historisë së Akademisë që nga themelimi e deri më tani e cila ende vazhdon ta mbështes në të gjitha fushat e trajnimit, si dhe përmes donacioneve të shumta”,  u shpreh Smakiqi duke e njoftuar delegacionin për  të arriturat e Akademisë siç janë hapja e Fakultetit të Sigurisë Publike, për bashkëpunimin ndërkombëtarë si dhe pjesëmarrjen e Akademisë në asociacione të kolegjeve policore evropiane dhe ndërkombëtare.


Ndërkohë gjatë takimi drejtori Smakiqi  e njoftoi delegacionin edhe për projektin e i cili ka për qëllim përmirësimin e arsimimit në institucionet e sigurisë.
Duke folur për rendësin e arsimimit, Smakiqi i njoftoi delegacionin  rreth akreditimit të Akademisë  dhe programeve të saj si dhe rreth procesit të akreditimit nga Asociacioni Ndërkombëtar i Drejtorëve të Standardeve të Zbatimit të Ligjit dhe Trajnimit (IADLES) të SHBA-së

Ndërkaq delegacion në fjalë gjatë vizitës u interesuan për proceset nëpër të cilët ka kaluar dhe është duke kaluar Akademia, si dhe  për trajnimet që zhvillohen në Akademi.
Guy Vinet  Udhëheqës i Njësisë për Çështje Strategjike Policore në OSBE me seli qendrore në Vjenë të Austrisë u shpreh i kënaqur më vizitën në Akademi, ndërkohë që inkurajoi drejtorin Smakiqi për të arriturat.


Vinet vlerësoj se Akademia luan rolin kryesor për mes trajnimeve të mirëfillta, që një polici  të jetë e suksesshme.

“Trajnimi i policisë është shumë rëndësishëm. Policia është publiku dhe publiku është policia, pra për të pasur sukses duhet të punojmë se bashku me popullin”, u shpreh Vinet.  Vinet foli edhe rreth projektit i cili siç tha ai është shumë i rëndësishëm për zbatuesit e ligjit.

“Për të arritur qëllimin dhe punë të mirë, duhet të bashkëpunohet dhe të punohet në ekip”, tha Vinet.

Ake Roghe, Drejtor i Departamenti për Rend dhe Siguri Publike  në OSBE gjatë takimit tha se Akademia është shumë e rëndësishme për vendin.

“Falënderoi Akademinë për punën e mirë që e bëjnë, drejtorin Smakiqi dhe gjithë ekipin.  Akademia ka një rol të rëndësishëm në ndërtimin e kapaciteteve për policinë”, u shpreh Roghe.

Roghe duke vlerësuar se  Policia e Kosovës është njëra ndër policitë më të mira në regjion tha se e gjithë kjo është mëritë e Akademisë.

Roghe gjithashtu foli edhe për  inkuadrimin e femrave në radhët e Policisë së Kosovës, duke thënë se është shumë më rëndësi që në radhët e policisë  të ketë edhe më shumë femra.