Një delegacion nga QSU-ja e FSK-së vizitoi Akademinë

10.12.2020

Vushtrri, 10 dhjetor 2020 – Akademinë e Kosovës për Siguri Publike  (AKSP),  sot e vizitoi një delegacion nga Qendra për Studime  Universitare (QSU) e Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK) i udhëhequr nga komandanti i QSU-së Ali Haxhimustafa.

Delegacioni i përbërë nga komandanti Haxhimustafa, zv/komandanti Lirim Bllaca dhe koordinatori i cilësisë në QSU-së  Nysret Llapashtica, u prit nga Rrahim Rexha zëvendësues i Drejtorit të Përgjithshëm në Akademi,  Avni Istrefi  Udhëheqës  i Divizionit për Marrëdhënie me Jashtë dhe Emin Uka  Udhëheqës i Divizionit për Sigurim të Cilësisë.  

Qëllimi i vizitës ishte thellimi i bashkëpunimit mes Akademisë së Kosovës për Siguri Publike dhe Qendrës për Studime Universitare të FSK-së sa i përket arsimimit dhe trajnimit të pjesëtarëve të fushës së sigurisë publike.  

Gjatë takimit delegacioni në fjalë u njoftuan me proceset dhe zhvillimet e fundit në  Akademi.

Më ketë rast zv/Drejtori i Përgjithshëm i Akademisë Rrahim Rexha u shpreh i gatshëm për bashkëpunim mes Akademisë dhe FSK-së pasi që siç tha ai ky bashkëpunim është i nevojshëm për të dy institucionet.

Kurse delegacioni nga QSU e FSK-së shprehen interesimin e tyre rreth aktiviteteve që zhvillohen në Akademi dhe shfaqen interesimin për bashkëpunim sidomos në arsimimin e  kadetëve në fushën e sigurisë.

Në fund të takimi delegacioni  falënderoj  Akademinë e Kosovës për Siguri Publike për kontributin e dhënë dhe ndihmën e ofruar në procesin e akreditimit të Qendrës për Studime Universitare të Forcës së Sigurisë.