Republika e Kosovës Ministria e Punëve të Brendshme

Chistopher Evans ekspert i IT-së mbajti ligjeratë në Fakutetin e Sigurisë Publike

25.11.2017

Vushtrri, 22 nëntor 2017 – Fakultetin e Sigurisë Publike sot e vizitoi një delegacion i KFORI-it amerikan i udhëhequr nga  major Christopher Evans ekspert i IT-së ku u takuan me dekanin e fakultetin Bejtush Gashin.

Gjatë kësaj vizite major Evans mbajti një ligjerata para studentëve të Fakultetit të Sigurisë me temën “Mbrotja kibernetike nga grupet kërcenuese dhe individet”. 

Interpretimi dhe komentet u fokusuan në aktorët shtetëror, organizatat terroriste, organizatat kriminale, individet, si dhe motivet, metodat e dhaktikat.

Në ligjeratë  të pranishëm ishin  edhe stafi akademik ku u  zhvillua debat duke u fokusuar në përgjegjëstë që kanë zbatuesit e ligjit për t’iu përgjigjur  cdo sulmi të mundshme kibernetik.  Në fund major Evans dha këshilla rreth sigurisë kibernetike
 

Qëndro i lidhur