Një delegacion i femrave police nga Mbretëria e Bashkuar vizitoi Akademinë

07.12.2018

Vushtrri, 07 dhjetor 2018 – Një delegacion i femrave police nga Mbretëria e Bashkuar të shoqëruar nga Shpresa Muharremi këshilltare në OSBE dhe Shpresa Mulliqi,  sot vizitoi Akademinë e Kosovës për Siguri Publike (AKSP),  ku u priten nga Kastriot Jashari Drejtor i Departamentit për Trajnime dhe Përkrahje Arsimore dhe menaxhmenti  i lartë i Akademisë. 
   
Kastriot Jashari Drejtor i Departamentit për Trajnime dhe Përkrahje Arsimore   e njoftoi delegacionin për zhvillimet dhe për proceset të rëndësishme të Akademisë, për  realizimin e trajnimeve etj.

Po ashtu delegacioni në fjalë u njoftua edhe  për bashkëpunimin e vazhdueshëm që Akademia ka më vendet e rajonit dhe më gjerë, për bashkëpunimin mes Akademisë dhe OSBE-së në fushën e trajnimeve për pjesëtarët e  sigurisë publike.

Gjithash Jashari foli  edhe për bashkëpunimin ndërkombëtarë që ka Akademia, për anëtarësimin në organizata me rendësi siç janë INTERPA, CEPOL, Akreditimin  Ndërkombëtar  të Akademisë nga Asociacioni Ndërkombëtar i Drejtorëve të Standardeve dhe Trajnimit të Zbatimit të Ligjit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës ( IADLEST).


Ndërsa delegacioni duke u shprehur të kënaqur  për  vizitën  në Akademi  u interesuan kryesisht rreth metodave që ka Akademia për trajnimin e pjesëtarëve të sigurisë publike.